• Calendari

    Juny 2010
    dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    282930  
  • Mapa

Vicent Partal creu que el marc internacional afavoreix la independència de Catalunya

Extreta cerdanyola.info

El periodista participava ahir en un sopar organitzat per la Plataforma Cerdanyola Decideix, previ a la celebració de la consulta popular sobre la independència el proper 20 de juny.

El periodista i director del diari electrònic Vilaweb, Vicent Partal, afirma que mai la situació internacional havia estat tant favorable per a la independència de Catalunya. El periodista feia ahir aquesta declaracions en el decurs d’un sopar de gala organitzat per la Plataforma Cerdanyola Decideix al restaurant El Viejo Roble. Partal, que es presenta com a voluntari de les consultes populars sobre la independència de Catalunya, assegura que aquest moviment és fonamental per al futur del país.

Segons explica, la sobirania dels Estats de la Unió Europea està avui en dia en qüestió ja que són tractats com autonomies. Vicent Partal creu que aquest fet possibilita una independència sense masses sorolls i estridències.

El periodista explica que hi ha un marc internacional que els hi beneficia. D’una banda, la majoria d’estats europeus, arran del conflicte de Kosovo, accepten de facto un seguit de condicions per validar una proclamació unilateral d’independència. Aquestes condicions passen perquè es realitzi un referèndum en el que voti més del 50% de la població censada i que del total de vots més del 55% siguin favorables. Segons Partal, ara mateix es reuneixen aquests requisits a Catalunya.

D’altra banda, el director de Vilaweb anuncia que la Cort Internacional de Justícia està preparant un dictamen en el que es deixa clar que el respecte a la integritat territorial només fa referència a la invasió per part d’una potencia estrangera. Per tant, diu Partal, s’ha d’entendre que el respecte a la integritat territorial “no pot ser utilitzada com a un argument contra una secessió perquè sinó s’estaria limitant la democràcia”.

Deixa un comentari